Markerer en ny strategisk retning 

Det nye navn markerer en milepæl i organisationens udvikling og kommer som en del af en strategisk omstilling, efter udnævnelsen af en ny leder i august. Den nye strategi, som længe har været på tegnebrættet, er i løbet af 2023 blevet konkretiseret i spillestedets sekretariat, udtaler leder Jens Munch:  

Det var meget tydeligt for mig, at Jazz i Trekanten har været båret af et stærkt værdimæssigt grundlag, det var bare aldrig rigtigt blevet formuleret før. Det fik vi i fællesskab konkretiseret i sekretariat og bestyrelse“

Med musikken som middel for stærke fællesskaber

Processen krystalliserede organisationens værdigrundlag og vision og tydeliggjorde samtidig behovet for et nyt og tidssvarende navn, der kan understøtte udviklingen fremadrettet. Der er dog ikke tale om en radikal ændring af tilgang til måden at arrangere koncerter på, beroliger Jens Munch:

”Jeg har den dybeste respekt for det, der er blevet opbygget, siden Jazz i Trekanten startede med at arrangere koncerter i 2015. Vi ønsker at udfordre traditionelle forestillinger om jazzmusik og præsentere en endnu bredere vifte af musikalske oplevelser, men TRIO vil forblive forankret i vores værdier og det hjertevarme fællesskab, som vores publikum kender og elsker.”

TRIO vil fremover have mere fokus på de publikumssegmenter, der ligger udenfor det primære jazzpublikum; dette fx gennem projekter der er målrettet børn og unge, ældre på plejehjem, oplandet og de mindre kommuner. Deres ungeinitiativ JazzHaus, som har gjort Kolding landskendt i jazzkredse, og som har ekspanderet til flere i byer i 2023, vil også fortsætte med at vokse og blive udviklet. 

Formidling i større fokus 

Navneskiftet er mere end blot en kosmetisk ændring - det er samtidig et ønske om at omfavne og udfordre mangfoldigheden inden for jazzmusikken og dertil at skabe en indbydende digital platform, hvor folk kan dykke ned i jazzens mange beslægtede genrer. TRIO ønsker at ekspandere musikoplevelsen for publikum, og gøre oplevelsen større end ’blot’ at sætte nogle musikere på en scene. Jens Munch uddyber:  

”Vi vil gerne have historien bag musikken med og høre den større fortælling, der binder os sammen. Der skal afprøves forskellige formater– artikler, videoer, podcasts. Det er jo nyt for os, så vi skal være nysgerrige og slå nogle huller i bolledejen for at finde frem til, hvad der fungerer bedst for os”.

Derfor præsenterer TRIO sammen med navneskiftet også en helt ny hjemmeside og formidlingsplatform, der kan løfte denne vision og give organisationen en ny og spændende retning i mange år fremadrettet.

Om TRIO

Spillestedet TRIO arrangerer årligt 120 koncerter i Trekantområdet, med jazzen og dens beslægtede genrer som omdrejningspunkt. Spillestedet har siden 2021 været udpeget som Netværks- og genrespillested, hvis formål er at udbrede de smalle musikgenrer.