Salen i VEGA bliver fyldt godt op af unge koldingensere, når der den 5. december afholdes DMA Jazz.

Spillestedet Jazz I Trekanten fylder en bus med 50 unge frivillige og drager til København – både for at deltage i awardshowet, men også fordi de unge frivillige fra Jazz I Trekantens ungeindsats, Jazzhouse, er blevet udpeget til at facilitere awardshowets efterfest.

Intet er overladt til tilfældighederne, når de unge Jazzhouse frivillige skal facilitere den store efterfest til awardshowet, som både kommer til at rumme musik, visuals og autentisk JazzHouse stemning. Marie Qvist som har været frivillig hos JazzHouse gennem mange år, har også svært at skjule sin begejstring, da hun fortæller om planerne for efterfesten:

-Folk kan forvente at træde ind i et helt specielt rum og stemning til efterfesten. Vi skaber en fest alle kan være med til, hvor man både kan danse, sludre og slappe af, siger Marie Qvist i en pressemeddelelse.

En helt særlig anerkendelse

De unge fra Jazzhouse blev i 2022 selv nomineret til en pris ved DMA Jazz for “Årets Koncertoplevelse” i forbindelse med JazzHouse UJNFOR Sommerfestival – men nu er det en helt anden og særlig anerkendelse de unge får, bemærker Marie Qvist:

-Det er de sejeste mennesker fra Kolding, som kommer og laver de sejeste ting i København. Det er en anderledes og virkelig nice anerkendelse at få.

Ungeindsats med vokseværk

Flere organisationer og spillesteder vender blikket mod Kolding, når der tales om ungeinvolvering, og JazzHouse-projektet har i løbet af 2023 vokset sig større, og er nu også at finde i Vejle og Grindsted.

De unge frivillige står selv for booking af musikere og afvikling af koncerterne. Senest blev der afholdt JazzHouse i Ewii House i Kolding i oktober, hvor blandt andet gruppen TigerOak spillede koncert.