Jazz på museer

I TRIO er vi altid nysgerrige på, hvordan vi kan præsentere musikken i spændende rammer, der indbyder til inspiration, og som måske også skubber til og udfordrer publikum og de enkelte musikere.

Vi har i Region Syddanmark en lang række højt profilerede kunstmuseer, og vi har allieret os med fem af dem, om at præsentere improviseret jazz i deres helt unikke rammer. 

  • Kunstmuseum Trapholt, Kolding
  • CLAY - Danmarks Keramikmuseum, Middelfart
  • Vejen Kunstmuseum
  • Vejle Kunstmuseum
  • Kunsthal 6100, Haderslev

Konceptets baggrund

Museernes kunst og den moderne jazzmusik forenes og forstærker de to kunstformers individuelle udtryk til en samlet udvidet oplevelse. 

Sammen giver det de traditionelle museumsgæster og lokale jazzelskere en enestående mulighed for at udvide deres normale kulturfokus med endnu en sanselig dimension. 

Jazz På Museer er støttet af Statens Kunstfond, Kolding kommune og KODA kultur.

Kommende Jazz På Museer Koncerter

06.11.24
Hess & Trolle Trapholt, Kolding

Pianist Nikolaj Hess og vokalist Ane Trolle mødes på Trapholt i en improviseret musikalsk tête-â-tête. Det musikalske møde mellem vokal og klaver er et åbent og indbydende rum, hvor fokus også er på nærvær med publikum.

Nikolaj Hess er pianist, komponist, producer, kunstnerisk leder og underviser. Han musikalske cv spænder bredt og omfatter både soloklaver, duoer, filmmusik, klassiske ensembler, kor og symfoniorkestre. Senest har Nikolaj Hess gjort sig bemærket med sit kunstneriske researchprojekt Transformative Reflections, der kredser om at oversætte kunstneriske praksisser fra et felt til et andet – nærmere bestemt fra billedkunst til jazz og improvisation.

Vokalist Ane Trolle kendes fra danske musikprojekter som Balstyrko, Trolle//Siebenhaar, JaConfetti og Diamond Mouth. Hvad enten hun synger på dansk eller engelsk, sætter hendes vokal altid lytteren i en henført, nærmest hypnotiseret tilstand. I 2012 udgav hun sit debutalbum som solo-sanger og sangskriver, Honest Wall, der høstede stor ros fra både danske og internationale musikkritikere.

Koncerten bliver en alsidig oplevelse, der svinger fra det jazzede og folkede til det poppede, mellem det flydende og det fragmenterede, og mellem kendte og ukendte lydlandskaber. Ane Trolle og Nikolaj Hess vil både give publikum et indblik i hver deres aktuelle, kreative ståsteder, og sammen skabe et undersøgende projektrum, der kan levere ny inspiration til dem hver især.

 

Praktisk info

Koncerten finder sted onsdag den 6. november kl. 19 i Richard Mortensen-salen på kunstmuseet Trapholt.

Standardbillet: 230,- + gebyr
Klub Trapholt: 125,- + gebyr
Studerende: 130,- + gebyr

Billetten dækker udover koncerten også entré til museet, som har åbent op til tidspunktet for koncerten. Det anbefales derfor at kombinere koncerten med et besøg på museet. Det kan desuden anbefales at nyde aftensmaden på museets café Gustav Lind, som laver mad i særklasse. Husk at bestille bord i forvejen.

Koncerten præsenteres som et samarbejde mellem TRIO og Trapholt og er en del af konceptet Jazz på museer.

VORES SPONSORER