Jazz på museer

I TRIO er vi altid nysgerrige på, hvordan vi kan præsentere musikken i spændende rammer, der indbyder til inspiration, og som måske også skubber til og udfordrer publikum og de enkelte musikere.

Vi har i Region Syddanmark en lang række højt profilerede kunstmuseer, og vi har allieret os med fem af dem, om at præsentere improviseret jazz i deres helt unikke rammer. 

  • Kunstmuseum Trapholt, Kolding
  • CLAY - Danmarks Keramikmuseum, Middelfart
  • Vejen Kunstmuseum
  • Vejle Kunstmuseum
  • Kunsthal 6100, Haderslev

Konceptets baggrund

Museernes kunst og den moderne jazzmusik forenes og forstærker de to kunstformers individuelle udtryk til en samlet udvidet oplevelse. 

Sammen giver det de traditionelle museumsgæster og lokale jazzelskere en enestående mulighed for at udvide deres normale kulturfokus med endnu en sanselig dimension. 

Jazz På Museer er støttet af Statens Kunstfond, Kolding kommune og KODA kultur.

Kommende Jazz På Museer Koncerter

19.09.24
Cort Lunde + Lueenas CLAY, Middelfart

Oplev de to duoer Cort Lunde samt Lueenas i skøn forening, når de spiller en helt unik koncert i CLAYs udstillingsrum, hvor de undersøger grænselandet mellem lyd og materialitet. Koncerten er en leg med formatet, hvor musikerne placeres rundt i selve udstillingen, og oplevelsen bliver derfor en forening af et museumsbesøg og en koncert.

CORT LUNDE er Thomas Cortes (bas, sampler m.m.) og Erik Lunde (trompet, fløjter m.m.). Duoen beskæftiger sig med at omsætte objekter som fx plantesamlingen Flora Danica eller et modernistisk maleri til klange, toner og rytmer. Eller i dette tilfælde keramik. Cort Lunde skaber musikalske fortolkninger af natur og kultur gennem en researchbaseret proces, der udvikler sig igennem instrumental synergi, digitale elektroakustiske processeringer og brug af feltoptagelser.   

Resultatet af dette er et jazztronica-univers, hvor samspillet mellem de bagvedliggende historier omkring fx planter, molekyler eller mytologiske væsener sammen med musikken skaber en enhed, der gør at vi lærer disse fænomener bedre at kende. 

LUEENAS består af  Maria Jagd på violin og Ida Duelund på kontrabas. Duoen skaber lydlandskaber fra klassisk minimalisme til improviseret rock og jazz. Deres musik kombinerer strygernes emotionalitet med rockens rå udtryk. Albummet Lueenas blev nomineret til DMA 2023 som Årets eksperimenterende album. Med inspiration fra ældgamle hellige praksisser omfatter albummet årtusinders historiefortælling fra udprægede kvindelige perspektiver. Lueenas' debutalbum er en prædiken for den flydende følelsesmæssige oplevelse på tværs af tid og rum. Som en ode til strygernes kommunikative kraft fortæller det os, hvad der ellers ville forblive usagt.

KONCERTEN er en del af konceptet ’Jazz på museer’, arrangeret af TRIO i samarbejde med 5 kunstmuseer i trekantområdet. Med konceptet udfordrer vi musikerne til at interagere med museernes kunstværker og specifikke udstillinger for på denne vis at få musikken til at tale sammen og interagere med de fysiske kunstværker.

Læs mere om Jazz på museer: triolive.dk/koncepter/jazz-paa-museer

 

Dørene åbner kl. 18.30.

Koncerten indledes med en introduktion kl. 19.00 i Café CLAY.

Det er muligt at købe et glas vin eller lignende inden koncertstart.

20.09.24
Symbio Kunsthal 6100, Haderslev

Symbio er navnet på den anmelderroste og multi-prisvindende elektro-akustiske folk-duo, der med harmonika og drejelire tager nordisk folk til et helt nyt og uudforsket sted - hvor særligt unge (men også ældre) mennesker bliver grebet og revet med!  De har sparket døren ind i DK, hvor publikum har taget dem så kærligt til sig, at det er kommet bag på Symbio selv, og nu vender de tilbage til Danmark for at fortsætte, hvad de startede! 

Og resten af verden har også opdaget dem - Symbio har allerede spillet ca. 40 koncerter i 30 lande og 2023 var deres travleste år hidtil, hvor de også havde en officiel showcase på WOMEX og vandt prisen for "Best Folk Album of The Year" (Swedish Folk & World-Music Awards). 


De to instrumenter, harmonika og drejelire kan noget helt specielt sammen rent lydmæssigt. Det samme kan i den grad siges om de to dygtige musikere, LarsEmil Öjeberget og Johannes Geworkian Hellman, der nærmest symbiotisk frembringer musik sammen, som er anderledes og tankevækkende men samtidig letforståelig for alle! Ved hjælp af effekter, intelligente kompositioner og et kæmpemæssigt musikalsk overskud, formår de to at lyde af mange flere og af meget mere, end de er - og der er masser af dynamik i musikken, som ofte starter blidt og sælsomt, men ender i dansevenlige og festlige højdepunkter, hvortil der også bruges en såkaldt kick-box. 

Med det enkle setup men kæmpestore lyd, kan Symbio optræde overalt - både små og store scener. Og det gør de så!

 

 

Photo Credit: Christoffer Paavilainen

06.11.24
Hess & Trolle Trapholt, Kolding

Pianist Nikolaj Hess og vokalist Ane Trolle mødes på Trapholt i en improviseret musikalsk tête-â-tête. Det musikalske møde mellem vokal og klaver er et åbent og indbydende rum, hvor fokus også er på nærvær med publikum.

Nikolaj Hess er pianist, komponist, producer, kunstnerisk leder og underviser. Han musikalske cv spænder bredt og omfatter både soloklaver, duoer, filmmusik, klassiske ensembler, kor og symfoniorkestre. Senest har Nikolaj Hess gjort sig bemærket med sit kunstneriske researchprojekt Transformative Reflections, der kredser om at oversætte kunstneriske praksisser fra et felt til et andet – nærmere bestemt fra billedkunst til jazz og improvisation.

Vokalist Ane Trolle kendes fra danske musikprojekter som Balstyrko, Trolle//Siebenhaar, JaConfetti og Diamond Mouth. Hvad enten hun synger på dansk eller engelsk, sætter hendes vokal altid lytteren i en henført, nærmest hypnotiseret tilstand. I 2012 udgav hun sit debutalbum som solo-sanger og sangskriver, Honest Wall, der høstede stor ros fra både danske og internationale musikkritikere.

Koncerten bliver en alsidig oplevelse, der svinger fra det jazzede og folkede til det poppede, mellem det flydende og det fragmenterede, og mellem kendte og ukendte lydlandskaber. Ane Trolle og Nikolaj Hess vil både give publikum et indblik i hver deres aktuelle, kreative ståsteder, og sammen skabe et undersøgende projektrum, der kan levere ny inspiration til dem hver især.

 

Praktisk info

Koncerten finder sted onsdag den 6. november kl. 19 i Richard Mortensen-salen på kunstmuseet Trapholt.

Standardbillet: 230,- + gebyr
Klub Trapholt: 125,- + gebyr
Studerende: 130,- + gebyr

Billetten dækker udover koncerten også entré til museet, som har åbent op til tidspunktet for koncerten. Det anbefales derfor at kombinere koncerten med et besøg på museet. Det kan desuden anbefales at nyde aftensmaden på museets café Gustav Lind, som laver mad i særklasse. Husk at bestille bord i forvejen.

Koncerten præsenteres som et samarbejde mellem TRIO og Trapholt og er en del af konceptet Jazz på museer.

12.11.24
Lihme x Louise Schrøder CLAY, Middelfart

Det bliver en helt unik og særlig oplevelse, når sangerinde og lyddesigner Lihme (Silje Marie) og komponist og pianist Louise Schrøder integrerer deres lydunivers i CLAYs udstilling af keramisk kunst i en performance skabt særligt til denne lejligheden og dette kunstmuseum.

Med flygel og vokal som udgangspunkt for det musikalske samarbejde, skaber duoen en atmosfærisk sammensmeltning af Lihmes Oh Land inspirerede quirky pop, og Schrøders nordisk jazzede Niels Frahm vibes. Begge artister arbejder med naturens uforudsigelighed som element i deres musik både lyrisk, kompositorisk og produktionsmæssigt, og denne vinkel danner en tematisk og performativ sammenhæng i deres koncertformat. Deres performance præges desuden af Lihmes selvbyggede synthesizer, som bidrager med skæve elektroniske fragmenter til lydbilledet og samtidig en smuk visuel side til performancen, da synthesizeren spiller ved at sand bevæges over en oplyst flade. 

Lihme og Schrøder har som artister udgivet anmelderroste EP’er og album som er aktuelle på DR-P2 Klassisk og DR-P8 Jazz, p3 og p6, og har fået rosende ord med på vejen fra bl.a. Gaffa og Bands of Tomorrow. De har begge solid live-erfaring - både sammen og hver for sig - med koncerter på bl.a. Aros, Thorvaldsens Museum, Spot festival, Train, Musikhuset, Silkeborg Bad, Kunsthal Aarhus, Kunsten Aalborg, Sorø kunstmuseum og Villa Kultur. 

KONCERTEN er en del af konceptet ’Jazz på museer’, arrangeret af TRIO i samarbejde med 5 kunstmuseer i trekantområdet. Med konceptet udfordrer vi musikerne til at interagere med museernes kunstværker og specifikke udstillinger for på denne vis at få musikken til at tale sammen og interagere med de fysiske kunstværker.

 

Læs mere om Jazz på museer: triolive.dk/koncepter/jazz-paa-museer

 

Dørene åbner kl. 18.30.

Koncertstart kl. 19.00.

Det er muligt at købe et glas vin eller lignende inden koncertstart.

VORES SPONSORER