playicon

Om JazzHaus

JazzHaus er navnet på en del af TRIO, som består af en stor gruppe unge frivillige, der er med til at booke, arrangere, udvikle og gennemføre koncerter, rettet mod det unge publikum. 

JazzHaus er en væsentlig del af TRIO’s samlede aktivitet, faktisk står de for mere end 1/3 af alle de koncerter, som TRIO arrangerer hen over året.

I JazzHaus er vi altid nysgerrige og kan godt lide at eksperimentere med musikken, rammerne og måden, vi oplever musik.

Vokseværk til flere byer

JazzHaus har afdelinger i Kolding, Vejle, Grindsted, Haderslev og Fredericia, som arbejder lokalt men også på tværs.

Fælles for alle arrangementer i JazzHaus, er at det er de unge som sidder i førersædet, når der skal bookes og afvikles. 

Som JazzHaus frivillig er man selvfølgelig mere end velkommen til at deltage i de andre byers koncerter.

Årligt er der fællesarrangementer og workshops, hvor alle de tre afdelinger har mulighed for at deltage, og komme tættere på hinanden i ægte JazzHaus-ånd. 

Læring på de frivilliges præmisser

JazzHaus er et hjertevarmt og inddragende fællesskab omkring musikken og en platform, hvor unge i trygge rammer kan prøve kræfter som arrangører, iværksættere og eventmagere med fokus på de ting, der optager den enkelte mest.

Det kan være booking, lyd, visuals, DJ’ing, indretning og meget, meget mere.

Vi arrangerer hen over året workshops ud fra de unges ønsker, og vi tager på studieture til bla. JazzAhead i Bremen, SPOT festival i Aarhus og DMA Jazz i København.

JazzHaus UJNFOR

JazzHaus UJNFOR er en årlig festival i starten af august på et udendørs område ved spillestedet Godset i Kolding, hvor vi skruer op for ambitionerne og arrangerer 2 dage med musik, streetfood, leg og hygge og mega god stemning.

Festivalen er et stort tilløbsstykke og har flere gange været nomineret til "Årets nytænkende koncertoplevelse" ved DMA Jazz.

JazzHaus UJNFOR falder i år d. 9.+10. august 2024.

Kommende JazzHaus koncerter

01.06.24
JazzHaus Minifestival EWII House, Kolding JazzHaus

Kom med, når JazzHaus holder jazzfest for unge. Det bliver en fed dag med både gongbad, krydderikoncert, billig vegetarisk dahl samt 2 fede danseparties med Köz og Palads! 🤩

 

PROGRAM

15.30: Døre åbner

16.00: Gongkoncert + Svanger

17.30: Krydderikoncert med De Jammerlige 

18.30: PAUSE & MAD

19.30: Palads

21.00: Köz

22.00: Husets DJ spiller

23.00: Tak for i aften

 

BANDOMTALER

Halle Malinah inviterer sanserne på en magisk indre rejse, når hun med sine store planetgonger fremkalder dybe og kraftfulde bølger af lyd og vibration. Giv dig hen i mere end bare en lydoplevelse. Når Halle Malinah skaber de mest forunderlige lydlandskaber med gongerne, bliver det en helkropsoplevelse, hvor du kan lukke øjnene og trygt lade dig flyde og blive ét med lyden. Gongerne er stemt efter planeternes frekvenser, og du vil opleve en dyb indre resonans, som får hver en celle til at vibrere og som tager dig med på en kosmisk rejse på tværs af tid og rum. 

Svanger er en duo bestående af Selma Lind Thormann (trompet) og Miamaja Vinther (saxofon), som har rod i den nordiske folkemusik og den danske sangskat. De leger med de gamle traditioner, som de blander med den moderne jazz, men de rækker også ud efter andre kulturer og finder musikalske ideer igennem en bred vifte af genrer og musiktraditioner. Svanger leger med duo-konceptet og undersøger hvordan man kan skabe musik med kun to melodiinstrumenter. De gør brug af loops, effekter og vokal for at lege med lyden og eksperimentere med formatet. 

De Jammerlige er en ung, sprudlende og samtidig grounded gruppe, og musikken bygger på den nymoderne jazzlyd samt vild intensitet og leg. Fokus hos De Jammerlige er det absolut mest essentielle ved at spille musik; at spille sammen. Gennem improvisation udfordrer De Jammerlige publikum - og ikke mindst dem selv - vores forståelse af jazz. De skaber en musikalsk legeplads, hvor intet som et grumt groove kan få publikum med i legen. De Jammerlige giver et brølende godt bud på lyden af jazz anno 2024. 

Palads er et aarhusiansk musikkollektiv bestående af syv blomstrende musikere fra Danmark og Norge. Deres atmosfæriske lyd trækker i tråde fra adskillige verdenshjørner, når nordisk folkemusik væves sammen med mellemøstlig musiktradition. På scenen smelter de mange medlemmer sammen i et varmt, sonisk univers, præget af skæv harmonisering og finurlige indspark. Det hele er krydret af en legende musikalitet, i retningen af danske bands som AySay, Kalaha og Smag På Dig Selv.

KÖZ er et aarhusiansk band, der lader genrer og stilarter fra hele verden fusionere med moderne vestlige toner. Med rødder i Roots and Hybrid-scenen lægger musikken op til dans til groovy rytmer såvel som eftertanke når med deres melankolske vokalunivers. KÖZ er et musikkollektiv, hvor den største skabende kraft er lysten til at lege og eksperimentere. KÖZ inviterer under koncerten publikum med ind i deres skabende univers og glæden ved at spille sammen smitter af på publikummet.

 

Facebook: https://fb.me/e/7tuz2f6N3

Insta: https://www.instagram.com/jazzhaus_kolding/ 

06.09.24
ObradovicTixier Duo EWII House, Kolding JazzHaus

ObradovicTixier Duo består af den franske pianist David Tixier og den kroatiske trommeslager Lada Obradovic. Duoen producerer en moderne og stilfuld lyd, der blander akustiske og elektroniske instrumenter, fx Moog, Fender Rhodes, glockenspiel, mbira og legetøjsinstrumenter. Det er en blød, men slående lyd, hvor Davids sofistikerede rullende harmonier og lyriske drama væver sig ind i Ladas polyrytmiske univers, der er skarp, præcis og groovy.

Duoen har på få år udgivet 3 plader og har vundet en lang række priser for deres banebrydende musik. Lada Obradovic arbejder samtidig for en Netflix-serie, der er dedikeret til jazz, mens gruppens videoer, der er lagt på YouTube, med flere optagelser i time lapse, afslører kunsten bag deres originale kompositioner.

 

David Tixier - klaver, keyboards, DSP, kompositioner

Lada Obradovic - trommer, stemme, legetøj, klokkespil, kompositioner

 

https://www.youtube.com/watch?v=Z0Jybn32xuM&ab_channel=B-JazzInternationalContest

https://www.obradovictixierduo.com/

VORES SPONSORER