playicon

Om JazzHaus

JazzHaus er navnet på en del af TRIO, som består af en stor gruppe unge frivillige, der er med til at booke, arrangere, udvikle og gennemføre koncerter, rettet mod det unge publikum. 

JazzHaus er en væsentlig del af TRIO’s samlede aktivitet, faktisk står de for mere end 1/3 af alle de koncerter, som TRIO arrangerer hen over året.

I JazzHaus er vi altid nysgerrige og kan godt lide at eksperimentere med musikken, rammerne og måden, vi oplever musik.

Vokseværk til flere byer

JazzHaus har afdelinger i Kolding, Vejle, Grindsted, Haderslev og Fredericia, som arbejder lokalt men også på tværs.

Fælles for alle arrangementer i JazzHaus, er at det er de unge som sidder i førersædet, når der skal bookes og afvikles. 

Som JazzHaus frivillig er man selvfølgelig mere end velkommen til at deltage i de andre byers koncerter.

Årligt er der fællesarrangementer og workshops, hvor alle de tre afdelinger har mulighed for at deltage, og komme tættere på hinanden i ægte JazzHaus-ånd. 

Læring på de frivilliges præmisser

JazzHaus er et hjertevarmt og inddragende fællesskab omkring musikken og en platform, hvor unge i trygge rammer kan prøve kræfter som arrangører, iværksættere og eventmagere med fokus på de ting, der optager den enkelte mest.

Det kan være booking, lyd, visuals, DJ’ing, indretning og meget, meget mere.

Vi arrangerer hen over året workshops ud fra de unges ønsker, og vi tager på studieture til bla. JazzAhead i Bremen, SPOT festival i Aarhus og DMA Jazz i København.

JazzHaus UJNFOR

JazzHaus UJNFOR er en årlig festival i starten af august på et udendørs område ved spillestedet Godset i Kolding, hvor vi skruer op for ambitionerne og arrangerer 2 dage med musik, streetfood, leg og hygge og mega god stemning.

Festivalen er et stort tilløbsstykke og har flere gange været nomineret til "Årets nytænkende koncertoplevelse" ved DMA Jazz.

JazzHaus UJNFOR falder i år d. 9.+10. august 2024.

Kommende JazzHaus koncerter

09.08.24 - 10.08.24
JazzHaus UJNFOR Godset, Kolding

For 4. gang arrangerer JazzHaus den meget populære udendørs festival JazzHaus UJNFOR på det gamle banelegeme bag spillestedet Godset. Du kan opleve seks überfede bands over to dage. Ud over den sublime musik kan du også forvente kanonhyggelige omgivelser, god mad og en fantastisk stemning.

 

FREDAG d. 9. august

·      17.00: Pater

·      19.00: Selvhenter

·      21.00: Based

 

LØRDAG d. 10. august

·      17.00: Horisonten

·      19.00: Mirasolis

·      21.00: Total Hip Replacement

 

 

BILLETPRISER

Begge dage:

Normal billet:                 240 kr.

Ung u. 30/studerende:    80 kr.

 

Én dag:

Normal billet:                 150 kr.

Ung u. 30/studerende:    50 kr.

 

 

BAND BESKRIVELSER

PATERs musik tager udgangspunkt i Stine Stengaards tekster om stivnede idealer, køn og relationer. I mødet mellem brutalitet og nærvær opstår Paters lyd. Blandt de seks medlemmer er to søskendepar og fire kollektivroomies. Dén tryghed stråler igennem i en intens liveoplevelse, hvor blæs, percussion, samples og synth vender vores forventninger til pop på hovedet. Pater er aktuelle med deres debut EP “Køn For Dig”, der fik en varm modtagelse blandt andet af Bands of Tomorrow og Århus Stifttidende. Desuden blev bandet fremhævet som månedsfeature af HunSolo, Uniradioen lavede en særudgave om “Køn For Dig” i programmet Manfred, og Pater blev interviewet i Musiklivet med Carsten Holm på P6 Beat. Pater har spillet to koncerter med fyldte venues og lange køer på SPOT - senest på Music Cities Network showcase på Godsbanen 2023, præsenteret af PROMUS. Bandet lægger sig op ad den ærlige og eksperimenterende bølge i dansk pop, med kunstnere som Guldimund, Bisse, Ganger og Lucky Lo.

 

 

SELVHENTERs udtryk transcenderer musikalske genrer og bevæger sig i stedet i retning af noget mere fundamentalt – en slående, direkte og fysisk oplevelse af musik udgjort af polyrytmer, akustiske og elektroniske melodier, hårdtslående kompositoriske valg og improviseret skønhed. Selvhenters lyd er stærke rytmiske mønstre flettet sammen af to trommesæt, en trombone der går direkte i kroppen gennem en basforstærker og en saxofon, der veksler mellem at få lytteren til at forstå saxofonens sande natur og være processeret til uigenkendelighed. 

Selvhenter blev grundlagt i 2010 af trombonist Maria Bertel, saxofonist Sonja LaBianca, samt trommeslagerne Jaleh Negari og Anja Jacobsen. Med deres kompromisløse tilgang til at skabe musik ud fra instrumentale set-ups har Selvhenter siden da været toneangivende for dansk, eksperimenterende musik, såvel som anerkendt på internationalt plan. Selvhenter er også omdrejningspunkt for kunstnerkollektivet eget værelse, der huser gruppemedlemmernes soloprojekter, samt samarbejder såsom Valby Vokalgruppe, SOLW og GEK. 

 

 

BASED er det bedste bud på den danske moderne soul lyd anno 2024. Med deres gejst for performance og sammenspil leverer BASED et hæsblæsende show, hvor funky og hårdtslående grooves er på øverste hylde. De har spillet koncerter på bl.a. Jelling Musikfestival, Posten i Odense, og Godset i Kolding, samt spillet som ét af flere hovednavne på et udsolgt Blue Bridge i Kolding, for mere end 2000 mennesker. BASED trækker på inspiration fra bl.a. 90’ernes Jamiroquai og Brand New Heavies, 70’ernes Prince lyd, og fra nyere neo-soul ikoner som Robert Glasper.

 

 

 

Bag navnet HORISONTEN gemmer sig en trio, som spiller kompositioner af alle tre musikere. Musikken er et moderne twist på den nordiske jazztradition, hvor den nordiske melankoli møder den vilde New Yorker jazztradition. Bandet har mødt hinanden i Kolding og Århus omkring MGK-miljøet og starter hver især på en musikuddannelse efter sommerferien. På scenen møder du August Hofman Bøegh (Kontrabas), Halfdan Thorndahl (Trommer) og Oscar Balund Jespersen (Klaver).

 

MIRA SOLIS er en ung og sprudlende ildsjæl, der er klar til at sætte sit præg på på den danske musikscene. Hendes tekster maler et personligt og intimt billede af alt fra mental sundhed og selvbillede til ungdomskultur og samfund. Det lyriske univers understøttes af en sammensmeltning af lækker neo-soul og alternativ pop. Lydbilledet rummer sprøde grooves, pulserende energi, og en unik kordimension. Denne lydkulisse underbygges af Alfred Tegtmejer på trommer, Ludvig Frovin Moesgaard-Christensen på bas, Rasmus Raffnsøe Hultberg på guitar, Anna Bak Jessen på keys og fuldendes af Mira Solis’ lækre vokal og det sanselige tekstlandskab, der sigter efter at sætte et refleksivt aftryk på lytteren.

 

TOTAL HIP REPLACEMENT, det populære groovy 7-mand/kvindeorkester, vender tilbage til Kolding for at slutte dette års JazzHaus UJNFOR festival af med et ordentligt brag af en koncert. De sidste to år har bandet rejst rundt i store dele af verden med turnéer i Brasilien, Ghana, Europa og Grønland. Offentliggørelsen af en ny Danmarksturné i efteråret 2024 bliver således også den første tilbagevenden til Danmark med koncerter i hele landet.
 
Forsanger Victor West Hosbond siger:
”Vi er virkelig spændte på at komme ud og spille i Danmark igen. De sidste to år har været en fantastisk rejse, hvor vi med et nyt hold musikere på mange måder har genopfundet bandet og skabt en masse ny musik. Den nye tour bliver på den måde kulminationen på den rejse og starten på et nyt kapitel. Man kan forvente et varmt, energisk og personligt show, der selvfølgelig også bærer præg af de genrer og stile vi har mødt rundt omkring i verden de sidste par år.”

 

Køb billet: https://trio.safeticket.dk/ujnfor 

 

06.09.24
ObradovicTixier Duo EWII House, Kolding JazzHaus

ObradovicTixier Duo består af den franske pianist David Tixier og den kroatiske trommeslager Lada Obradovic. Duoen producerer en moderne og stilfuld lyd, der blander akustiske og elektroniske instrumenter, fx Moog, Fender Rhodes, glockenspiel, mbira og legetøjsinstrumenter. Det er en blød, men slående lyd, hvor Davids sofistikerede rullende harmonier og lyriske drama væver sig ind i Ladas polyrytmiske univers, der er skarp, præcis og groovy.

Duoen har på få år udgivet 3 plader og har vundet en lang række priser for deres banebrydende musik. Lada Obradovic arbejder samtidig for en Netflix-serie, der er dedikeret til jazz, mens gruppens videoer, der er lagt på YouTube, med flere optagelser i time lapse, afslører kunsten bag deres originale kompositioner.

 

David Tixier - klaver, keyboards, DSP, kompositioner

Lada Obradovic - trommer, stemme, legetøj, klokkespil, kompositioner

 

 

 

 

https://www.obradovictixierduo.com/

21.09.24
Symbio EWII House, Kolding

Symbio er navnet på den anmelderroste og multi-prisvindende elektro-akustiske folk-duo, der med harmonika og drejelire tager nordisk folk til et helt nyt og uudforsket sted - hvor særligt unge (men også ældre) mennesker bliver grebet og revet med!  De har sparket døren ind i DK, hvor publikum har taget dem så kærligt til sig, at det er kommet bag på Symbio selv, og nu vender de tilbage til Danmark for at fortsætte, hvad de startede! 

Og resten af verden har også opdaget dem - Symbio har allerede spillet ca. 40 koncerter i 30 lande og 2023 var deres travleste år hidtil, hvor de også havde en officiel showcase på WOMEX og vandt prisen for "Best Folk Album of The Year" (Swedish Folk & World-Music Awards). 


De to instrumenter, harmonika og drejelire kan noget helt specielt sammen rent lydmæssigt. Det samme kan i den grad siges om de to dygtige musikere, LarsEmil Öjeberget og Johannes Geworkian Hellman, der nærmest symbiotisk frembringer musik sammen, som er anderledes og tankevækkende men samtidig letforståelig for alle! Ved hjælp af effekter, intelligente kompositioner og et kæmpemæssigt musikalsk overskud, formår de to at lyde af mange flere og af meget mere, end de er - og der er masser af dynamik i musikken, som ofte starter blidt og sælsomt, men ender i dansevenlige og festlige højdepunkter, hvortil der også bruges en såkaldt kick-box. 

Med det enkle setup men kæmpestore lyd, kan Symbio optræde overalt - både små og store scener. Og det gør de så!

 

 

Photo Credit: Christoffer Paavilainen

VORES SPONSORER