Koncerter

26.05.24
Yarákä EWII House, Kolding

Oprindelig shamanistisk musik fra syd-italien

En `Curannera’ blev engang af den almindelige syditalienske befolkning anset for at være en healer. En kvinde, der praktiserede folkemedicin, i stand til at helbrede alt fra øm hals til hovedpine og til at regulere uregelmæssigheder i en kvindes livsstadier. Gennem en række forskellige metoder, vendte hun sig mod naturvidenskaben ved brug af urter, sten og amuletter. Curanneraen brugte elementer af naturen i ritualistiske praksisser til helbredelsen af sjælen og ånden, og derfor er hun en inspirerende muse for Yarákä.

Yarákäs repertoire er gennemsyret af ritualer: hver sang fortæller om eksorcismen af ondskab fra sjælen eller af frygt, der blokerer strømmen af energi og finder helbredelse gennem en forfaders sang, som det sker i andre sydlige traditioner i Amerika. Vigtigheden af "Curandera", en figur, der har lært at passe på sig selv og andre, fremhæver den forbindelse, der eksisterer med den shamanistiske verden, hvor en kvindeskikkelse også er til stede. Hun er ofte af andinsk oprindelse og tjener samme formål: et nærvær, der lever i kontakt med jorden og respekterer naturens kræfter, som igen respekterer hende i hendes integritet af ånd.

Yarákä udtrykker derved en stærk tilknytning til de ældgamle traditioner, som risikerer at tabes over tid. Den musikalske rejse af Yarákä snor sig gennem hele Syditalien fra den gamle by Taranto, som er baggrunden for ensemblets oprindelse og forskningsarbejde, udført med den hensigt at genopdage og opløfte fortidens traditioner. Taranto er som alle kystbyer et historisk mødested mellem fjerne steder i verden. Gennem deres musik ønsker Yarákä at hylde byens lange historie. Genopdagelsen af Tarantino-dialekten, som besidder en unik musikalsk rytmik, repræsenterer rygraden i ensemblet og deres rejses unikke karakter.

 VIDEO: https://youtu.be/5oEUCtKKFhA?si=SRLjyuZ0ZHCQxJ8E

01.06.24
JazzHaus Minifestival EWII House, Kolding JazzHaus

Kom med, når JazzHaus holder jazzfest for unge. Det bliver en fed dag med både gongbad, krydderikoncert, billig vegetarisk dahl samt 2 fede danseparties med Köz og Palads! 🤩

 

PROGRAM

15.30: Døre åbner

16.00: Gongkoncert + Svanger

17.30: Krydderikoncert med De Jammerlige 

18.30: PAUSE & MAD

19.30: Palads

21.00: Köz

22.00: Husets DJ spiller

23.00: Tak for i aften

 

BANDOMTALER

Halle Malinah inviterer sanserne på en magisk indre rejse, når hun med sine store planetgonger fremkalder dybe og kraftfulde bølger af lyd og vibration. Giv dig hen i mere end bare en lydoplevelse. Når Halle Malinah skaber de mest forunderlige lydlandskaber med gongerne, bliver det en helkropsoplevelse, hvor du kan lukke øjnene og trygt lade dig flyde og blive ét med lyden. Gongerne er stemt efter planeternes frekvenser, og du vil opleve en dyb indre resonans, som får hver en celle til at vibrere og som tager dig med på en kosmisk rejse på tværs af tid og rum. 

Svanger er en duo bestående af Selma Lind Thormann (trompet) og Miamaja Vinther (saxofon), som har rod i den nordiske folkemusik og den danske sangskat. De leger med de gamle traditioner, som de blander med den moderne jazz, men de rækker også ud efter andre kulturer og finder musikalske ideer igennem en bred vifte af genrer og musiktraditioner. Svanger leger med duo-konceptet og undersøger hvordan man kan skabe musik med kun to melodiinstrumenter. De gør brug af loops, effekter og vokal for at lege med lyden og eksperimentere med formatet. 

De Jammerlige er en ung, sprudlende og samtidig grounded gruppe, og musikken bygger på den nymoderne jazzlyd samt vild intensitet og leg. Fokus hos De Jammerlige er det absolut mest essentielle ved at spille musik; at spille sammen. Gennem improvisation udfordrer De Jammerlige publikum - og ikke mindst dem selv - vores forståelse af jazz. De skaber en musikalsk legeplads, hvor intet som et grumt groove kan få publikum med i legen. De Jammerlige giver et brølende godt bud på lyden af jazz anno 2024. 

Palads er et aarhusiansk musikkollektiv bestående af syv blomstrende musikere fra Danmark og Norge. Deres atmosfæriske lyd trækker i tråde fra adskillige verdenshjørner, når nordisk folkemusik væves sammen med mellemøstlig musiktradition. På scenen smelter de mange medlemmer sammen i et varmt, sonisk univers, præget af skæv harmonisering og finurlige indspark. Det hele er krydret af en legende musikalitet, i retningen af danske bands som AySay, Kalaha og Smag På Dig Selv.

KÖZ er et aarhusiansk band, der lader genrer og stilarter fra hele verden fusionere med moderne vestlige toner. Med rødder i Roots and Hybrid-scenen lægger musikken op til dans til groovy rytmer såvel som eftertanke når med deres melankolske vokalunivers. KÖZ er et musikkollektiv, hvor den største skabende kraft er lysten til at lege og eksperimentere. KÖZ inviterer under koncerten publikum med ind i deres skabende univers og glæden ved at spille sammen smitter af på publikummet.

 

Facebook: https://fb.me/e/7tuz2f6N3

Insta: https://www.instagram.com/jazzhaus_kolding/ 

02.06.24
Daimi & Louisiana Jazzband Kirsebærhavens Plejehjem, Kolding

***LUKKET ARRANGEMENT***

TRIO arrangerer i 2024 tre koncerter på plejehjem. Denne afslutter forløbet med en stor koncert med det elskede Louisiana Jazzband feat. Daimi. Det er desværre ikke muligt at komme med til koncerten, hvis man ikke er beboer eller pårørende på Kirsebærhavens Plejehjem.

OM DAIMI & LOUISIANA JAZZBAND

Det var i 1961 at Daimi  på 17 år optrådte i en TV-konkurrence i Centralmagasinet - ANVA i Esbjerg, hvor hun sad i et telt og sang "Travellin Light".  En optræden der øjeblikkeligt gjorde hende til et kendt navn i hele Danmark. Hun indspillede mange populære singler , og blev så jazzsangerinde i Jørn Grauengaards orkester sammen med Perry Knudsen på trompet. Det er dette orkesters sound vi også rammer med Louisianas jazzband. Og selvfølgelig det traditionelle jazzrepertoire som Daimi elsker.

Daimi er Danmarks mest erfarne solist, og hun charmerer stadig med sit ligefremme væsen og hun tryllebinder publikum med sin personlige og unikke sangstemme. Derudover fortæller hun også i øjenhøjde med sit publikum anekdoter fra sit lange liv i dansk showbusiness. Og hvis I har haft lyst til at synge med på nogle danske evergreens med Daimi kan I også det når Daimi inviterer jer med igennem hendes musikalske liv. 

Orkesteret består af toppen af dansk jazz igennem 50 år.

Mårten Lundgren : Trompet  (niels Jørgen Steens A-team, tivolis big band)

Vincent Nilsson : Trombone (DR big band, Tivolis Big band)

Jesper Løvdal : Saxofon  (Ib Glindemanns Big band, Kresten Osgood trio)

Per Møllehøj : Guitar  (Hugo Rasmussen kvartet, Birgitte Sojiin)

Peter Federspiel: Bas  (Louisianas jazzband grand old man siden 1968)

Ole Givskov : Trommer  (Ib Glindemanns big band)

02.06.24
Isens Ekko Skamlingsbanken, Kolding

Oplev et helt særligt og unikt møde, når Lis Wessberg, Maj Berit Guassora og Jesper Thorn optræder i en aldrig før prøvet konstellation med musik, der er komponeret særligt til denne lejlighed med udgangspunkt og inspiration i Skamlingsbankens natur og historie. Mødet og musikken er kommet i stand på Jazz i Trekantens opfordring som en måde at udfordre musikerne til at udforske nyt – og måske uopdaget – land.

Hver af de 3 er i sig selv veletablerede musikere med store bagkataloger. Lis Wessberg er en af Danmarks førende basunister og kendt for hendes smukke tone og unikke feeling på instrumentet. Hun har spillet og indspillet med et stort antal danske topartister indenfor både jazz og pop, heriblandt Marilyn Mazur, Lennart Ginman, Fredrik Lundin, Jan Kaspersen, DR Bigband og Hanne Boel. Hun har medvirket på mere en 50 udgivelser og har turneret flittigt i både Danmark og i udlandet. I 2021 udgav Wessberg sit anmelderroste debutalbum, Yellow Map, på April Records.

Maj Berit Guassora er uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium i København med solist diplom i år 2000. Hun har gennem årene som sidewoman spillet og turneret med konstellationer som Fredrik Lundin Overdrive, Copenhagen Jazz Orchestra, MaLuBa Ensemble, Morten Kargaard Septet, Janne Mark og Trinelise Væring Band og som freelance med CV Jørgensen, Astrid Engberg, DR Big Band, Kathrine Windfeld sekstet/Big band, New Jungle Orchestra og Teitur. Hun har komponeret musik til udgivelsen med sin egen kvintet, Guassora/Edinger: Strøm, I dare You (Cope Records) og har derudover medvirket på en lang række udgivelser samt film- og teater soundtracks.

Jesper Thorn er komponist og kontrabassist. Efter mange år som sideman udgav Jesper i 2016 sit første album i eget navn, 'Big Bodies of Water' som blev kåret til et af årets 10 bedste albums af Berlingske Tidende og Jazznyt. I 2020 udkom opfølgeren 'BOY' og med den vandt Jesper ”Årets Jazzkomponist 2021” til DMA-jazz i 2021. D. 29. september 2023 udkom hans 3. album 'Dragør' på April Records til store anmelderroser i ind- og udland. Jesper Thorn har spillet med Jørgen Leth, Palle Mikkelborg, Christina Dahl, Katrine Madsen, Nana Rashid, Cathrine Legardh blandt mange andre. Han modtog i 2009 Jakob Gades Store Pris, og har vundet solist-prisen på Gexto International Jazzfestival i Bilbao.

Det er derfor et stjernespækket musikalsk topmøde og en helt særlig og unik koncertoplevelse på Skamlingsbanken, man kan derfor se frem d. 2. juni, når de 3 musikere uropfører værket ”Isens Ekko”.

Line up:
Lis Wessberg: Basun
Maj Berit Guassora: Trompet
Jesper Thorn: Kontrabas

azz på Skamling er intime koncerter som afholdes i det smukke Besøgscenter Skamlingsbanken. Første søndag i hver måned kan du opleve toppen af dansk jazz i en koncert, hvor du kommer helt tæt på kunstneren. Du kan kombinere koncerten med en tur rundt i landskabet på Skamlingsbanken og et besøg i besøgscenteret – entreen er inkluderet i billetten.
Koncerten er en del af en koncertrække på 10 koncerter i 2024 på Besøgscentret Skamlingsbanken, hvor fordybelse og eftertænksomhed er det gennemgående tema. Du kan opleve vedkommende koncerter, hvor musikerne er i øjenhøjde, og hvor man kan lade tankerne flyve med udsigt over Lillebælt og Skamlingsbankens smukke natur som bagtæppe.
Koncerterne kurateres af TRIO i samarbejde med Museum Kolding.
Læs mere om Jazz på Skamling.
04.07.24
Nikolaj Bangsgaard: Atlantic EWII House, Kolding

Den unge jazztrommeslager, Nikolaj Bangsgaard, der er opvokset i Ågård lidt udenfor Kolding, har efter sin tid som elev på Kolding MGK og som frivillig på JazzHouse dyrket musikken intensivt - først under kyndig vejledning ved trommeikonet Anders Mogensen på Syddansk Musikkonservatorium og sidenhen i jazz'ens hovedstad; New York City. Gennem sine studier ved koryfæer som John Riley, Kendrick Scott og Buster Williams på Manhattan School of Music har Nikolaj stille og roligt fundet sit fodfæste på jazzscenen i New York. I løbet af de seneste 2 år har Nikolaj spillet og optrådt med et væld af fantastiske musikere fra hele verden og denne eftermiddag præsenterer han to fremadstormende talenter fra New York's jazzmiljø; guitaristen Miles Mindlin, og saxofonisten David Truilo - 2 unge musikere, som begge er ved at slå igennem på den store scene.I selskab med klaverfænomenet Rasmus Sørensen, der trods sin unge alder i flere år var en af de mest efterspurgte pianister i netop New York, og den bundsolide bassist Emil Madsen (Anders Mogensen, Emma Pilgaard, mfl) præsenterer gruppen et ærligt bud på, hvordan jazz kan lyde i 2024 - dette i form af gruppens egne kompositioner, som både respekterer og udfordrer jazztraditionen. Musikken bærer desuden præg af både fælles oplevelser i New York samt individuelle erfaringer fra bandmedlemmerne respektive hjemlande. 

 

Line up

David Truilo (US) - saxofon

Miles Mindlin (UK) - guitar

Rasmus Sørensen (DK) - klaver

Emil Madsen (DK) - bas

Nikolaj Bangsgaard (DK) - trommer

 

Dørene åbner kl. 19.00

07.07.24
Buur/Wildau duo Skamlingsbanken, Kolding

Asger Buur og Simon Wildau startede deres samarbejde i 2015, da de mødtes på solistlinjen på den klassiske linje på Det Jyske Musikkonservatorium, og de to har siden jævnligt spillet sammen. Duoen samledes oprindeligt om glæden til repertoiret for cello og guitar men skiftede hurtigt til at fokusere på Asgers egne værker. 

Duoen præsenterer ved koncerten i Skamlingsbanken en blanding mellem værker fra repertoiret for cello og guitar samt en række arrangementer og værker af Asger Buur. 

Asger Buur er solistuddannet i cello fra DJM. Han har også studeret i Odense og Malmö. Hans musik er blevet spillet af mange professionelle musikere. Asgers musik er fri af genre. Den er fokuseret på det klanglige, det rytmiske og har en barnlig friskhed, der er legende, forførende og uskyldig i sit udtryk. 

Simon Wildau er solistuddannet fra DJM og DKDM. Han har desuden taget 2 års overbygninger på ESMUC i Barcelona. Simon har vundet adskillige konkurrencer som solist og kammermusiker i ind- og udland.

 

Line up:

Asger Buur – Cello

Simon Wildau – Guitar

 

https://www.youtube.com/watch?v=9ssnL7pUNUs&ab_channel=SimonWildau

 

Jazz på Skamling er intime koncerter som afholdes i det smukke Besøgscenter Skamlingsbanken. Første søndag i hver måned kan du opleve toppen af dansk jazz i en koncert, hvor du kommer helt tæt på kunstneren. Du kan kombinere koncerten med en tur rundt i landskabet på Skamlingsbanken og et besøg i besøgscenteret – entreen er inkluderet i billetten.
Koncerten er en del af en koncertrække på 10 koncerter i 2024 på Besøgscentret Skamlingsbanken, hvor fordybelse og eftertænksomhed er det gennemgående tema. Du kan opleve vedkommende koncerter, hvor musikerne er i øjenhøjde, og hvor man kan lade tankerne flyve med udsigt over Lillebælt og Skamlingsbankens smukke natur som bagtæppe.
Koncerterne kurateres af TRIO i samarbejde med Museum Kolding.
Læs mere om Jazz på Skamling.
04.08.24
Rasmus Dissing & Flamenco Skamlingsbanken, Kolding

Rasmus Dissing - søn af Povl Dissing - bærer en stor arv af den danske sang og finder her sine egne horisonter og sit eget personlige præg til nyfortolkningen og respekten for flotte danske sange. Koncerten er et spændende musikalsk møde mellem sanger Rasmus Dissing, flamencodanser Kirstine Hastrup og guitarist Nikolaj Rosengreen. Det tværkunstneriske møde mellem spansk kultur og danske kunstnere, er et eksempel på, hvordan det kulturelle møde kan fremelske det bedste i vores egen kultur.

 

Rasmus Dissing har gjort sig bemærket som sanger og musiker i bla. Dissing og Las, som fortolker af Jakob Martin Strids børnedigte på udgivelsen `Mormors Gebis´ og selvfølgelig som arvtager af sin fars og Benny Andersens musikalske arv, med kvartetten `Bennys sange´.

 

Kirstine Hastrup er flamenco danser, har boet en stor del af sit liv i Spanien, og er her blevet oplært af Spaniens bedste dansere. I 2017 startede hun en børne-flamenco-festival i sydspanien og blev i marts 2020 officielt udnævnt til “Flamencoambassadør” i den sydspanske by Jerez de la Frontera – flamencoens hjemby.

 

Nikolaj Rosengreen er guitarist og komponist, opvokset i vestjylland og har optrådt og komponeret musik til TV, teater, dans og film. Han har rejst og arbejdet med kunstnere i Afrika, Mellemøsten, Spanien og Norden og har udgivet musik som produkt af disse kulturelle møder. Han er desuden Reumert vindende komponist med ungdomsteaterstykket “4ever”.

  

Koncerten bliver et stemningsfuldt møde mellem nord og syd - en rejse gennem musikken, hvor man møder den danske sangskat af højskole sange, Benny Andersen, Sebastian, Carl Nielsen m.fl. i nye festlige farver.

 

Line up:

Rasmus Dissing – sang

Kirstine Hastrup – sang og dans

Nikolaj Rosengreen - guitar

 

Jazz på Skamling er intime koncerter som afholdes i det smukke Besøgscenter Skamlingsbanken. Første søndag i hver måned kan du opleve toppen af dansk jazz i en koncert, hvor du kommer helt tæt på kunstneren. Du kan kombinere koncerten med en tur rundt i landskabet på Skamlingsbanken og et besøg i besøgscenteret – entreen er inkluderet i billetten.
Koncerten er en del af en koncertrække på 10 koncerter i 2024 på Besøgscentret Skamlingsbanken, hvor fordybelse og eftertænksomhed er det gennemgående tema. Du kan opleve vedkommende koncerter, hvor musikerne er i øjenhøjde, og hvor man kan lade tankerne flyve med udsigt over Lillebælt og Skamlingsbankens smukke natur som bagtæppe.
Koncerterne kurateres af TRIO i samarbejde med Museum Kolding.
Læs mere om Jazz på Skamling.
16.08.24
Jeppe og Jazzhyænerne Egtved Skole, Egtved

Glad musik for børn og barnlige sjæle

Jeppe & Jazzhyænerne er et af landets absolut hotteste bands for børn med børnetv-vært Jeppe Vig Find i front. Jeppe er blandt andet kendt fra Ramasjangs Lille Nørd og på scenen vil Jeppe præsentere børnene for jazzens skæve univers, ved at synge, spille og lege aktivt med både toner og stilarter. Jeppe og Jazzhyænerne giver et underholdende show, hvor musikken fortæller historierne og hele kroppen lytter aktivt med. Der skal danses, fortælles historier og leges med udklædning.

Det bliver en koncert, hvor forældrene med garanti også vil vrikke med hofterne og Hyænerne garanterer en fest med flødeskum på toppen.

17.08.24
Baryl Kolding Egnsteater, Kolding TRIO / Jazz6000 / Kolding Egnsteater

Baryl er på en indfølende, dynamisk og universel måde til stede i deres samtid. De spiller frygtløst, legende og moderne, mens de undersøger kontrasten mellem stramme kompositioner og helt frie kollektive improvisationer.

Siden deres debut i 2021 har barylerne markeret sig på den danske jazzscene. De vandt i foråret 2022 ”Jazzkonkurrencen” og har spillet udsolgte koncerter under Vinterjazz 2023. Politiken skrev: "Om ikke mange år kan barylerne ende med at blive en af landets mest efterspurgte grupper. De er i hvert fald ved at støbe fundamentet til noget rigtig stort." Senest har de udgivet albummet "Hva´fanden sker der?” hvor bl.a. Information skriver: “Selvom bandnavnet konnoterer ballade, spiller BARYL kun slyngelnumre af den mest fornøjelige slags. Musikken er underfundig og ambitiøs uden at blive hverken fjollet eller forfængelig.”

Verden er i konstant forandring og udvikling, og Baryl har taget en beslutning om at omfavne netop dét i 2024 og fremover, hvor Baryl opstår i et nyt format, nemlig kvintetten. Fra januar 2024 vil vi opleve Baryl som kvintet med 2 saxofoner, som begge længe har spillet med Baryl, og især derfor er det kun det naturlige næste skridt for bandet.

 

Line-up:

Johan Jep Christensen – tenor sax

Lasse Damsgaard – alt sax

Ludvig Søndergaard - trommer

Lukas Loeb – bas

Viktoria Holde Søndergaard – vibrafon

 

Youtube: https://youtu.be/RMJs8TlYQfw?si=9wDEkRIleJ_eGVp9

Photo Credit: Aske Luntang-Banke

 

MENU

Brunch tallerken med køkkenets favoritter. 
Inkl kaffe og the 

Pocheret æg royale 
Spinat, hollandaise, røget laks

Bircher müsli med frisk frugt og mascarpone 

Friskbagt croissant med lufttørret skinke & marmelade 

Croque Maison 
Dijon sennep, Comté og skinke 

 

Brunch & Jazz

TRIO, Jazz6000 og Kolding Egnsteater er gået sammen om et nyt koncept, nemlig at give et friskt take på det ellers så velafprøvede koncept, frokostjazzen, som man typisk forbinder med traditionel New Orleans jazz, håndmadder og fadøl.

Vi har valgt at tage dette koncept op men at udfordre det og præsentere det på vores egen måde med en eksklusiv brunchplatte kombineret med moderne, kontemporær jazz fra den danske og internationale scene i Kolding Teaters dejlige foyer. Det er teatrets café, Fru Maja, der leverer maden, ud fra årstidens bedste råvarer.

Musikken bliver præsenteret i Kolding Egnsteaters foyer og er fra den mere moderne ende af jazzspektret, men med fokus på at være indbydende og inviterende i sin stil. Vi håndplukker de bedste musikere til jer, og med et særligt fokus på kønsdiversitet og vækstlaget indenfor jazzgenren.

TIDSPLAN FOR KONCERTERNE:

 • 11.00: Brunch
 • 12.00: Koncert
 • 13.00: Slut

Pris pr. koncert (inkl. brunch): Kr. 225,-

 • 17. august: Baryl
 • 21. september: Marie Mørck
 • 19. oktober: She Trio
 • 16. november: Rahel Talts Quartet

Mad & Jazz er støttet af KODA Kultur, Kolding kommune og Statens Kunstfond.

 

17.08.24
Tigeroak Blue Bridge Festival, Sdr. Bjert

TRIO præsenterer den populære, lokale duo Tigeroak med fuldt band på festivalen Blue Bridge i Sdr. Bjert. Historien mellem Tigeroak og TRIO går langt tilbage, og det er derfor med stor fornøjelse, at vi kan få lov at præsentere netop dem i denne kontekst.

Blue Bridge festivalen er særdeles populær og blev udsolgt på mindre end en time!

Se mere: https://www.bluebridge.dk/festivalen/artister-2024/tigeroak/

23.08.24
Shaken not stirred – Sinne Eeg and Patrick Dorgan sing 007 Godset, Kolding Sommerjazzfest på Godset

Jazz6000 og Jazz i Trekanten er igen i år gået sammen om at holde en sprudlende sommerjazzfest på Godset, hvor der venter en forrygende aften i selskab med nogle af de største navne på den danske jazzscene samt fællesspisning.

Program:

 • Kl. 18.00 Sinne Eeg & Jacob Christoffersen
 • Kl. 19.00 Fællesspisning mens Dr. DJungle vender stærkt krydrede plader på vinylgrillen
 • Kl. 20.00 SHAKEN NOT STIRRED – Sinne Eeg and Patrick Dorgan sing 007
 • Kl. 21.00 Funky soulgjazz med Dr. DJungle

Bemærk: Hvis jazzguderne mod forventning lover regn i stride strømme, rykker hele eller dele af arrangementet indenfor på Godset.

Fællesspisning: Sommertapas inkl. dessert fra Kokkekompagniet (alm/veg) kr. 195. Skal købes samtidig med online billetbestilling. Se menuen nedenfor.

----------------------------

Her name is Eeg, Sinne Eeg. Hun har som den udødelige James Bond, lagt hele verden for sine fødder. Når vi igen i år inviterer til vores forrygende festlige sommerjazzfest med mulighed for hyggelig fællesspisning, er det sammen med ingen ringere end denne formidable danske jazzsangerinde. Hun fortolker sammen med stjernevokalisten Patrick Dorgan en sand perlerække af de ikoniske temasange fra James Bond-filmene. De giver den for fuld udblæsning sammen med deres toptunede band bestående af nogle af de største navne på den danske jazzscene og lader os opleve udødeliggjorte klassikere som No Time To Die, License To Kill, Nobody Does It BetterGoldfinger, Live And Let Die, From Rusia with Love and You Only Live Twice. Du bør unde dig selv en forrygende festlig aften med en kvindelig jazzagent som har en stemme, der i hvert fald ikke findes to af. Men Patrick Dorgan skal nok give hende kamp til stregen. Der er faktisk ingen, der gør det bedre end de to!

Forud for Sinne Eegs og Patrick Dorgans musikalske duel, kan du opleve en akustisk koncert med Sinne Eeg og pianist Jacob Christoffersen. De to er som skabt for hinanden og har betaget publikum i det meste af verden med smukke og skandinaviske fortolkninger af den amerikanske sangskat, som de altid leverer med frydefuld extravaganza og kreativitet. Mellem de to koncerter og igen efter aftenens sidste koncert er der dømt jazzlounge med den lokale pladesmed Christian Winther fra Jungle Records alias Dr. DJungle, som serverer soulfuld og funky feel good-musik, der nok skal få skruet op for sommertemperaturerne til årets sensommerjazzfest.

 

Line-up:

 • Sinne Eeg: vokal
 • Patrick Dorgan: vokal
 • Jacob Christoffersen: klaver
 • Morten Ramsbøll: bas
 • Morten Lund: trommer
 • Nikolaj Bøgelund: trombone

 

Om Sinne Eeg:

Selv om anmeldere i ind- og udland ofte roser hendes indspilninger til skyerne, har Sinne Eeg ry for at være endnu bedre live. Sinne Eeg har udgivet 9 albums i eget navn, hvoraf 5 er blevet belønnet med en Danish Music Award for Årets Bedste Vokaludgivelse. Gennem tiden har Sinne modtaget et hav af priser og anerkendelser, bl.a. Ben Webster Prisen, DR Jazz Prisen, Dronning Ingrids Hæderslegat, Jazz Specials “Årets Danske Jazzudgivelse” samt Palmares – en kåring fra de franske jazzkritikere - for “Årets Internationale Vokaludgivelse”.

 

Læs mere om Sinne Eeg herhttps://sinnemusic.com/

Se en teaser fra en tidligere koncert herhttps://youtu.be/p18RCD16KQo

Hør her Sinne Eeg sammen med DR Big Bandhttps://youtu.be/85eelPm8JJk?si=ewVUCAwZr3k-JPgK

 

MENU SOMMERTAPAS 2024

 • Vesterhavssalat med hvid fisk
 • Grillet kammusling med kørvelmayo & pak choi
 • Rimmet laks med hyggeost & syltede sennepskorn
 • Andeconfit med råsyltede rabarber
 • Svendborg-skinke med grillede asparges & mole
 • Coppa med tomatsalsa
 • Ost med havtorn
 • Hjemmebagt brød & smør
 • Dessert: Mandelbund med hvid chokolade & jordbær
01.09.24
The Three body problem Skamlingsbanken, Kolding
The Three Body Problem er et ungt band med meget på hjerte. Man bliver som publikum henført i deres univers, når synthens atmosfæriske klangflader fletter fingre med blæsernes melodier og skaber en svævende og minimalistisk fortolkning af verden omkring os.
Musikken afspejler relationen mellem mennesker og vores behov for ro i en hektisk verden. Inspirationen startede, da bandet skulle komponere musik til en dokumentarfilm omhandlende livet med cerebral parese og musikken blev derigennem et soundtrack til det at være menneske her på jorden.
Line up:
Jon Askjær: Trompet
Lasse Damsgaard: Saxofon
Martine Bak Toldam: Synth
Jazz på Skamling er intime koncerter som afholdes i det smukke Besøgscenter Skamlingsbanken. Første søndag i hver måned kan du opleve toppen af dansk jazz i en koncert, hvor du kommer helt tæt på kunstneren. Du kan kombinere koncerten med en tur rundt i landskabet på Skamlingsbanken og et besøg i besøgscenteret – entreen er inkluderet i billetten.
Koncerten er en del af en koncertrække på 10 koncerter i 2024 på Besøgscentret Skamlingsbanken, hvor fordybelse og eftertænksomhed er det gennemgående tema. Du kan opleve vedkommende koncerter, hvor musikerne er i øjenhøjde, og hvor man kan lade tankerne flyve med udsigt over Lillebælt og Skamlingsbankens smukke natur som bagtæppe.
Koncerterne kurateres af TRIO i samarbejde med Museum Kolding.
Læs mere om Jazz på Skamling.
05.09.24
SP-Just-Frost Egtved Forsamlingshus, Egtved

Det bliver en fantastisk aften med denne legendariske trio. Virkelig høj stemning og fantastisk glad musik.

Billetprisen er kr. 300,- inkl. en platte før koncerten.
Billetterne sælges hos Sportigan, Aftensang 4A, Egtved. Tlf. 75551022 - eller på billetten.dk
Dørene åbnes kl. 18.30 og servering kl. 19.00.

SP-JUST-FROST: En energisk hyldest til New Orleans

Esben Just (piano/vokal), Henrik "SP" Schou Poulsen (bas/kor) og Søren Frost (trommer/kor) udgør tilsammen den danske trio SP-JUST-FROST, der er kendt for sin medrivende og energiske fortolkning af New Orleans' musiktradition. Gruppen startede i 1998 under navnet SP, Just og Frost, og har gennem årene udviklet et stærkt musikalsk fællesskab. De tre musikere deler en passion for genrer som jazz, blues, funk, rhythm and blues og rock'n'roll, og bringer hver deres unikke talenter til bordet. Esben Justs virtuose klaverspil er et af gruppens varemærker. Han er en eminent pianist med en smittende entusiasme og en evne til at improvisere med lethed. Henrik "SP" Schou Poulsens groovy baslinjer skaber et solidt fundament for musikken, mens Søren Frosts kraftfulde trommespil giver den rytmiske drive.


SP-JUST-FROSTs repertoire spænder fra klassiske New Orleans-numre til originale kompositioner. De er kendt for at levere medrivende live-shows, der er fyldt med energi og improvisation. Gruppen har modtaget anerkendelse for sit talent, herunder en DMA Folk-pris for Årets danske blues-album i 2004. De har turneret i Danmark og i udlandet, og har spillet på en lang række festivaler og koncertsteder. En koncert med SP-JUST-FROST er en unik oplevelse, der tager dig med på en musikalsk rejse til New Orleans. Deres smittende energi og passion for musikken er sikker på at få dig til at danse og synge med.

Koncerten er en del af Tiny City Jazz.

06.09.24
ObradovicTixier Duo EWII House, Kolding JazzHaus

ObradovicTixier Duo består af den franske pianist David Tixier og den kroatiske trommeslager Lada Obradovic. Duoen producerer en moderne og stilfuld lyd, der blander akustiske og elektroniske instrumenter, fx Moog, Fender Rhodes, glockenspiel, mbira og legetøjsinstrumenter. Det er en blød, men slående lyd, hvor Davids sofistikerede rullende harmonier og lyriske drama væver sig ind i Ladas polyrytmiske univers, der er skarp, præcis og groovy.

Duoen har på få år udgivet 3 plader og har vundet en lang række priser for deres banebrydende musik. Lada Obradovic arbejder samtidig for en Netflix-serie, der er dedikeret til jazz, mens gruppens videoer, der er lagt på YouTube, med flere optagelser i time lapse, afslører kunsten bag deres originale kompositioner.

 

David Tixier - klaver, keyboards, DSP, kompositioner

Lada Obradovic - trommer, stemme, legetøj, klokkespil, kompositioner

 

https://www.youtube.com/watch?v=Z0Jybn32xuM&ab_channel=B-JazzInternationalContest

https://www.obradovictixierduo.com/

21.09.24
Marie Mørck Kolding Egnsteater, Kolding TRIO / Jazz6000 / Kolding Egnsteater

Marie Mørck er et af de mest lovende vokaljazztalenter i Danmark i øjeblikket. Sin unge alder til trods imponerer hun enhver lytter og efterlader et stort indtryk med sin bløde, mørke stemme. Hun har en dybt rodfæstet kærlighed til traditionel jazz, men afholder sig ikke fra at skubbe musikken i sin egen moderne retning.

Marie udsendte sit 2. album ‘Songs to Comfort’ i marts 2023. Albummet blev udnævnt til ugens album på P8 Jazz, grundet hendes originale stemme og uimodståelige talent som sangerinde og sangskriver. Marie blev nomineret til en DMA Jazz i 2020 i kategorien ‘Årets Vokaljazzudgivelse’ for sit debutalbum ‘Fooling Around’, og med hendes nye album viser hun et endnu højere niveau af star quality – i Danmark såvel som internationalt. Marie var fx udvalgt til at være med i et eksportfremstød for dansk jazz ved Europa’s største jazzmesse i Tyskland i foråret 2023.

 

Lineup

Marie Mørck: vokal

Lasse Mørck: kontrabas

Henrik Holst Hansen: trommer

Calle Brickman: klaver

 

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=dY-JYzZG0qA

 

MENU

Brunch tallerken med køkkenets favoritter. 
Inkl kaffe og the 

Pocheret æg royale 
Spinat, hollandaise, røget laks

Bircher müsli med frisk frugt og mascarpone 

Friskbagt croissant med lufttørret skinke & marmelade 

Croque Maison 
Dijon sennep, Comté og skinke 

 

Brunch & Jazz

TRIO, Jazz6000 og Kolding Egnsteater er gået sammen om et nyt koncept, nemlig at give et friskt take på det ellers så velafprøvede koncept, frokostjazzen, som man typisk forbinder med traditionel New Orleans jazz, håndmadder og fadøl.

Vi har valgt at tage dette koncept op men at udfordre det og præsentere det på vores egen måde med en eksklusiv brunchplatte kombineret med moderne, kontemporær jazz fra den danske og internationale scene i Kolding Teaters dejlige foyer. Det er teatrets café, Fru Maja, der leverer maden, ud fra årstidens bedste råvarer.

Musikken bliver præsenteret i Kolding Egnsteaters foyer og er fra den mere moderne ende af jazzspektret, men med fokus på at være indbydende og inviterende i sin stil. Vi håndplukker de bedste musikere til jer, og med et særligt fokus på kønsdiversitet og vækstlaget indenfor jazzgenren.

TIDSPLAN FOR KONCERTERNE:

 • 11.00: Brunch
 • 12.00: Koncert
 • 13.00: Slut

Pris pr. koncert (inkl. brunch): Kr. 225,-

 • 17. august: Baryl
 • 21. september: Marie Mørck
 • 19. oktober: She Trio
 • 16. november: Rahel Talts Quartet

Mad & Jazz er støttet af KODA Kultur, Kolding kommune og Statens Kunstfond.

06.10.24
Mette Juul Trio Skamlingsbanken, Kolding
Mette Juul har høstet stor ros for hendes uforlignelige vokal og inderlige fortolkninger. Juul udgav sit fjerde album Change på Universal Music i september 2019 og efterfølgeren New York- Copenhagen i marts 2020. Den nye musik har udvidet lytterskaren og har modtaget et væld af flotte anmeldelser hos den danske og internationale presse. I 2015 tog karrieren for alvor fart i forbindelse med hendes tredje album "There is a song" (Universal Music), som hun indspillede i New York med den danske pianist Nikolaj Hess, Ambrose Akinmusire på trompet, Rodney Green på trommer, Joe Sanders på bas og guitaristen Mike Moreno. Denne udgivelse fasttømrede Mettes musikalske ståsted, hvor hun med ægte og ren autoritet formår at sammensmelte den nordiske melankolske klang med den dynamiske amerikanske jazzarv. På Skamlingsbanken får du muligheden for at opleve hende i de mest intime rammer med kun guitar og bas som opbakning. Det bliver en helt speciel og inderlig oplevelse.
Mette Juul: Vokal/Guitar
Andreas Hourdakis: Guitarer
Mikkel Riber: Bass mm.
Jazz på Skamling er intime koncerter som afholdes i det smukke Besøgscenter Skamlingsbanken. Første søndag i hver måned kan du opleve toppen af dansk jazz i en koncert, hvor du kommer helt tæt på kunstneren. Du kan kombinere koncerten med en tur rundt i landskabet på Skamlingsbanken og et besøg i besøgscenteret – entreen er inkluderet i billetten.
Koncerten er en del af en koncertrække på 10 koncerter i 2024 på Besøgscentret Skamlingsbanken, hvor fordybelse og eftertænksomhed er det gennemgående tema. Du kan opleve vedkommende koncerter, hvor musikerne er i øjenhøjde, og hvor man kan lade tankerne flyve med udsigt over Lillebælt og Skamlingsbankens smukke natur som bagtæppe.
Koncerterne kurateres af TRIO i samarbejde med Museum Kolding.
Læs mere om Jazz på Skamling.
19.10.24
She Trio Kolding Egnsteater, Kolding TRIO / Jazz6000 / Kolding Egnsteater

SHE TRIO mødte hinanden på forestillingen “Cabaret”, og blev dengang udnævnt som Danmarks bedst swingende kvindeorkester. Sanne Graulunds stemme og klaverspil emmer af vellyd og nærhed. Sammen med Eva Mallings pulserende bas og Benita Haastrups velsvingende trommer, er SHE TRIO en solid sammenspillet musikalsk enhed. Hver for sig har de gennem årene udfoldet sig i forskellige musikalske sammenhænge på plader, turnéer, film, musicals, cabaret og teater. Sammen har de skabt et unikt vokaljazzet univers af sanseligt samspil med masser af musikalsk overskud, humor og poesi med holdning.

Deres nyeste udspil ”Tiny Spirits” der udkom december 2022 er en swingende opsang til verden! Flere af de nye sange handler om deres egen generations klimasvigt. Opsange om at vi ikke lytter efter og handler i tide. Sangtitler som ’Ignorance’ og ’Earth is Calling’ siger det meget direkte, men budskabet leveres med et musikalsk og menneskeligt overskud, der alligevel efterlader os med et lille håb – og en uafrystelig melodi på hjernen.

Line-up:

Sanne Graulund – vokal og klaver

Eva Malling – bas

Benita Haastrup – trommer

 

Youtube: https://youtu.be/E0mO7Offvuc?si=cp2nkscX9nJhJGyN

 

MENU

Brunch tallerken med køkkenets favoritter. 
Inkl kaffe og the 

Pocheret æg royale 
Spinat, hollandaise, røget laks

Bircher müsli med frisk frugt og mascarpone 

Friskbagt croissant med lufttørret skinke & marmelade 

Croque Maison 
Dijon sennep, Comté og skinke 

 

Brunch & Jazz

TRIO, Jazz6000 og Kolding Egnsteater er gået sammen om et nyt koncept, nemlig at give et friskt take på det ellers så velafprøvede koncept, frokostjazzen, som man typisk forbinder med traditionel New Orleans jazz, håndmadder og fadøl.

Vi har valgt at tage dette koncept op men at udfordre det og præsentere det på vores egen måde med en eksklusiv brunchplatte kombineret med moderne, kontemporær jazz fra den danske og internationale scene i Kolding Teaters dejlige foyer. Det er teatrets café, Fru Maja, der leverer maden, ud fra årstidens bedste råvarer.

Musikken bliver præsenteret i Kolding Egnsteaters foyer og er fra den mere moderne ende af jazzspektret, men med fokus på at være indbydende og inviterende i sin stil. Vi håndplukker de bedste musikere til jer, og med et særligt fokus på kønsdiversitet og vækstlaget indenfor jazzgenren.

TIDSPLAN FOR KONCERTERNE:

 • 11.00: Brunch
 • 12.00: Koncert
 • 13.00: Slut

Pris pr. koncert (inkl. brunch): Kr. 225,-

 • 17. august: Baryl
 • 21. september: Marie Mørck
 • 19. oktober: She Trio
 • 16. november: Rahel Talts Quartet

Mad & Jazz er støttet af KODA Kultur, Kolding kommune og Statens Kunstfond.

03.11.24
Stilhedens Hav Skamlingsbanken, Kolding
Stilhedens hav spiller musik, der beskriver den fascination mennesker til alle tider har haft af Månen. Fra stammedans til rumalder. Igennem årtusinder er der i Månens skær blevet festet, fortalt historier, frygtet, elsket, undret og overvejet.
Duoen Stilhedens hav har taget navn efter det sted, hvor Apollo 11 for første gang i menneskehedens historie landede på månen. Efter at man i årtusinder havde kigget på månen og spekuleret på hvad det var, kunne man i 1969 for første gang gå på Månen og med Neil Armstrongs berømte ord sige ”One small step man, one giant leap for mankind.”
Alt dette beskriver Stilhedens hav med nyskrevne egenkompositioner og fortolkninger af klassikere som “Fly Me to the Moon” (Frank Sinatra), “Blue Moon” (Elvis Presley) og “Space Oddity” (David Bowie). Stilhedens hav spiller selvfølgelig også ”Tænk hvis jeg sad på Månen” og ”Sig Månen langsomt hæver”.
Musikken er smuk lytte-jazz, fra det meditativt afdæmpede til mere rytmisk medrivende musik. I musikken benyttes b.la. lydstumper fra de russiske Vostok missioner, en lang række lydklip fra NASAs store arkiv og world trommeloops. Niels Ulbrandts synthesizer og computerskabte soundscapes dekoreres og udsmykkes af Jakob Elvstrøms saxofon, med temaer og improvisationer, skabt i øjeblikket. Begge er de uddannet på konservatoriet og arbejder som professionelle musikere.
Line-up:
Niels Ulbrandt: Synthesizer, electronica
Jakob Elvstrøm: Saxofon, vocoder, sampler
Jazz på Skamling er intime koncerter som afholdes i det smukke Besøgscenter Skamlingsbanken. Første søndag i hver måned kan du opleve toppen af dansk jazz i en koncert, hvor du kommer helt tæt på kunstneren. Du kan kombinere koncerten med en tur rundt i landskabet på Skamlingsbanken og et besøg i besøgscenteret – entreen er inkluderet i billetten.
Koncerten er en del af en koncertrække på 10 koncerter i 2024 på Besøgscentret Skamlingsbanken, hvor fordybelse og eftertænksomhed er det gennemgående tema. Du kan opleve vedkommende koncerter, hvor musikerne er i øjenhøjde, og hvor man kan lade tankerne flyve med udsigt over Lillebælt og Skamlingsbankens smukke natur som bagtæppe.
Koncerterne kurateres af TRIO i samarbejde med Museum Kolding.
Læs mere om Jazz på Skamling.
06.11.24
Hess & Trolle Trapholt, Kolding

Pianist Nikolaj Hess og vokalist Ane Trolle mødes på Trapholt i en improviseret musikalsk tête-â-tête. Det musikalske møde mellem vokal og klaver er et åbent og indbydende rum, hvor fokus også er på nærvær med publikum.

Nikolaj Hess er pianist, komponist, producer, kunstnerisk leder og underviser. Han musikalske cv spænder bredt og omfatter både soloklaver, duoer, filmmusik, klassiske ensembler, kor og symfoniorkestre. Senest har Nikolaj Hess gjort sig bemærket med sit kunstneriske researchprojekt Transformative Reflections, der kredser om at oversætte kunstneriske praksisser fra et felt til et andet – nærmere bestemt fra billedkunst til jazz og improvisation.

Vokalist Ane Trolle kendes fra danske musikprojekter som Balstyrko, Trolle//Siebenhaar, JaConfetti og Diamond Mouth. Hvad enten hun synger på dansk eller engelsk, sætter hendes vokal altid lytteren i en henført, nærmest hypnotiseret tilstand. I 2012 udgav hun sit debutalbum som solo-sanger og sangskriver, Honest Wall, der høstede stor ros fra både danske og internationale musikkritikere.

Koncerten bliver en alsidig oplevelse, der svinger fra det jazzede og folkede til det poppede, mellem det flydende og det fragmenterede, og mellem kendte og ukendte lydlandskaber. Ane Trolle og Nikolaj Hess vil både give publikum et indblik i hver deres aktuelle, kreative ståsteder, og sammen skabe et undersøgende projektrum, der kan levere ny inspiration til dem hver især.

 

Praktisk info

Koncerten finder sted onsdag den 6. november kl. 19 i Richard Mortensen-salen på kunstmuseet Trapholt.

Standardbillet: 230,- + gebyr
Klub Trapholt: 125,- + gebyr
Studerende: 130,- + gebyr

Billetten dækker udover koncerten også entré til museet, som har åbent op til tidspunktet for koncerten. Det anbefales derfor at kombinere koncerten med et besøg på museet. Det kan desuden anbefales at nyde aftensmaden på museets café Gustav Lind, som laver mad i særklasse. Husk at bestille bord i forvejen.

Koncerten præsenteres som et samarbejde mellem TRIO og Trapholt og er en del af konceptet Jazz på museer.

16.11.24
Rahel Talts Quartet Kolding Egnsteater, Kolding TRIO / Jazz6000 / Kolding Egnsteater

Rahel Talts Quartet er en international gruppe, der spiller den estiske pianist og komponist Rahel Talts originale musik. De mødtes mens de studerede på Syddansk Musikkonservatorium i Odense og begyndte at spille sammen. Bandets musik kan beskrives som energisk, akustisk, melodisk jazz, der har indflydelse fra gammel traditionel jazz og bebop, samt et strejf af iørefaldende, smukke melodier, interessante, gennemtænkte harmonier og nogle spændende, anderledes rytmiske lag, som gør musikken mere moderne og unik. 

Bandet har spillet turnéer og koncerter i Danmark, Estland, Litauen, Letland, Indonesien, Thailand og Singapore. I maj 2023 udgav de deres første album kaldet "Greener Grass", som har fået mange positive tilbagemeldinger.

 

Line-up

Rahel Talts (Estonia) - piano

Donatas Petreikis (Lithuania) - saxophone

Mariusz Praśniewski (Poland) - bass

Jesper Lørup Christensen (Denmark) - drums 

 

Youtube: https://youtu.be/o7UuXcFphSk?si=KYc8huTvPAHlBSwA

 

MENU

Brunch tallerken med køkkenets favoritter. 
Inkl kaffe og the 

Pocheret æg royale 
Spinat, hollandaise, røget laks

Bircher müsli med frisk frugt og mascarpone 

Friskbagt croissant med lufttørret skinke & marmelade 

Croque Maison 
Dijon sennep, Comté og skinke 

  

Brunch & Jazz

TRIO, Jazz6000 og Kolding Egnsteater er gået sammen om et nyt koncept, nemlig at give et friskt take på det ellers så velafprøvede koncept, frokostjazzen, som man typisk forbinder med traditionel New Orleans jazz, håndmadder og fadøl.

Vi har valgt at tage dette koncept op men at udfordre det og præsentere det på vores egen måde med en eksklusiv brunchplatte kombineret med moderne, kontemporær jazz fra den danske og internationale scene i Kolding Teaters dejlige foyer. Det er teatrets café, Fru Maja, der leverer maden, ud fra årstidens bedste råvarer.

Musikken bliver præsenteret i Kolding Egnsteaters foyer og er fra den mere moderne ende af jazzspektret, men med fokus på at være indbydende og inviterende i sin stil. Vi håndplukker de bedste musikere til jer, og med et særligt fokus på kønsdiversitet og vækstlaget indenfor jazzgenren.

TIDSPLAN FOR KONCERTERNE:

 • 11.00: Brunch
 • 12.00: Koncert
 • 13.00: Slut

Pris pr. koncert (inkl. brunch): Kr. 225,-

 • 17. august: Baryl
 • 21. september: Marie Mørck
 • 19. oktober: She Trio
 • 16. november: Rahel Talts Quartet

Mad & Jazz er støttet af KODA Kultur, Kolding kommune og Statens Kunstfond.